Itt vagy most

Beharangozó: Paks – Diósgyőr

A Paks talán az egyik legkellemetlenebb NB1-es ellenfellé vált, az évek során, annak ellenére, hogy továbbra is kizárólag magyar játékosokkal operál. Rejtély, hogyan képesek évről-évre szinte csont nélkül bentmaradni így, ahogyan arra sincs válaszunk, hogyan tudnak megfizetni ennyi itthoni játékost. Elvégre nálunk -és más NB1-es csapatoknál- is azzal indokolják a légiósok szerződtetését, hogy épkézláb magyar játékosok az ő igényeik sokszorosáért lennének hajlandóak aláírni…
 
Bognár György a közelmúltban ült le a paksi kispadra, és bár sokan nevettek a vezetőik döntésén, viszonylag gyorsan masszív középcsapattá emelte a Tolna-megyeieket. A kiesőzónától 5, a dobogótól mindössze 4 pontra vannak, igaz, az elmúlt három meccsüket kivétel nélkül elveszítették, ami a budafokiaké után a második legrosszabb sorozat jelenleg az NB1-ben.
 
Ha a jó formájukban nem is, a hazai mérlegükben bízhatnak: bár legutóbb a Fraditól kikaptak, korábban legyőzték Pakson a Fehérvárt, a ZTE-t és a Puskás Akadémiát is (nekik ráadásul 6 gólt rúgtak).
Kezdő kapusukra, Hegedűs Lajosra eltiltása miatt nem számíthat a stáb, legeredményesebb játékosuk az eddig 9 találatot jegyző Hahn János, aki teljesítményével vezeti az NB1 góllövőlistáját.
 
Várható kezdőcsapatuk:
Rácz – Osváth, Gévay, Böde, Szabó – Papp, Bognár, Bertus – Haraszti, Hahn, Ádám,

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK