Itt vagy most

Egyről a kettőre?

Azt írja a hivatalos, hogy alakul a kosaras Lányok jövő évi kerete. Na most ez a cikk, egy nesze semmi, fogd meg jól! Szabó Tamás, még május 14.-én azt nyilatkozta, hogy: ,,…néhány napon belül új magyar és külföldi játékosok érkezését is be fogjuk tudni jelenteni.” Ahhoz képest, már június utolsó napját tapossuk, és a tegnap megjelent, már említett, kb. semmit sem közlő cikkben mindösszesen bejelentettek egy(!), azaz EGY új igazolást, Bernáth Réka személyében, akit ezúttal is sok szeretettel köszöntünk nálunk! Lényegtelen, hogy ezt nagyjából két hónapja tudta mindenki, akinek egy kis köze is van a női kosárlabdához. Tudom, elolvastam és ott szerepel a cikkben, hogy a héten még lesz bejelentés. Tudom, elolvastam, hogy győzelmi esélyekkel fogunk küzdeni hazai pályán az Euroligás csapatokkal. Nem hazai pályán pedig feltartott kézzel megyünk, vagy ezt, hogy kell majd elképzelni? Ezzel lényegében beárazták az imádott csapatunkat, tehát idén se számítsunk semmi nagy eredményre, küzdünk az érmekért, de semmi több! Nálunk minden második, harmadik évben új, fiatalokra épülő csapatot vizionál a klubvezető, de valahogy sosem lesz ebből semmi. Hová lesznek ezek a tehetséges lányok? Mi történik itt velük, ami miatt nem jön ki belőlük az, ami máshol igen?
Szóval kaptunk egy cikket, amiben nincs semmi újdonság, Pepét elküldtük, Chachát szintén. A magyar mag együtt marad, ha jók az információink. Lényegében annyi történt, hogy Pusztai Petrát, Bernáth Rékára cseréltük. Viszont nem tudhatjuk, hogy a tavalyi szezon legponterősebb játékosa, Keyona Hayes, ismét piros-fehérben szerepel-e majd, hiszen rá két hónapos eltiltás vár. Ezalatt az idő alatt pedig, majdhogynem lemegy a fél alapszakasz, nem mellesleg az Európa Kupában sem léphet pályára, hiszen minden nemű sporttevékenységtől el lesz tiltva, a szezon kezdetétől. Ez pedig felveti annak a kérdését, hogy érdemes-e egyáltalán olyan játékost megtartani, aki a fél szezonban nem játszhat. Tudjuk, tudom, hogy remek kvalitásokkal rendelkező játékos, de abban is biztosak vagyunk, vagyok, hogy nagyon sok tengerentúli, remek képességekkel megáldott játékos van még a játékospiacon, akik ugyanilyen hatékonysággal, ha nem jobbal rukkolnának elő Diósgyőrben.
Nagyon bízom benne, hogy azért küldtük el a már említett két játékost, mert jobb, sokkal jobb játékosok érkeznek a helyükre. Ennél a pontnál azonban bilibe ér a kezem, hiszen akkor klasszisokat igazolnánk, és akkor nem csak hazai pályán szeretnénk versenyben lenni a Sopronnal és a Szekszárddal, hanem mindkét esetben, ,,csak a …-t, oda-vissza!
Mást idén sem tehetünk, mint hogy bízunk Völgyi Péter felkészültségében, Földi Attila mindent elsöprő győzni akarásában és a csodálatos Lányok, szívet-lelket kitevő, harcos mentalitásában és játékában! De, ahogy mondani szokták, fejétől bűzlik…, és ezért nem sikerül soha, egyről a kettőre lépnünk, pedig mit nem adnánk itt jó páran egy bajnoki aranyért!
Addig pedig kimegyünk majd az új, impozáns csarnokunkba és teli torokból kiáltjuk majd mindannyian, hogy hajrá Diósgyőr, ha néha-néha akad is majd a szekér, mert mi ilyenek vagyunk, mi Diósgyőriek! Reménytelenül bizakodóak! Úgyhogy nincs más hátra, hajrá Lányok, hajrá Attila és hajrá Csodás Diósgyőr! Mert igenis, mi vagyunk a legnagyobbak!
 
fotó: dvtk.eu
 
Alakul a következő szezon kerete

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK