Itt vagy most

Beharangozó: Siófok – Diósgyőr

 

Minket, szurkolókat sokszor nehéz boldoggá tenni: a meccsek előtt általában csak annyit kérünk, mindegy hogyan, de gyűjtsük be a 3 pontot, a lefújás és a győzelem után azonban hiányoljuk a lehengerlő támadójátékot, tudatosan felépített tiki-takát, az ellentmondást nem tűrő védekezést. 

Mind a Csákvár, mind a Vasas elleni bajnokin fedezhettünk fel hiányosságokat, a lényeg azonban, hogy mindkettőt sikerült megnyerni annak ellenére, hogy a mindenkori DVTK-nak soha sem erőssége idegenben, vagy a bajnokság legerősebb/legértékesebb keretének birtokosa ellen begyűjteni a 3 pontokat. 

Vasárnap este a Siófok testén keresztül vezet majd az út az újabb sikerhez, az elmúlt szezonok azonban azt mutatják, megszenvedhetünk a Balaton-parton: a legutóbbi 9, egymás elleni tétmeccsünkön 8 alkalommal is a hazai csapat győzött, az egy kivétel is egy vendégsiker volt Miskolcon. Mi 1999 óta nem nyertünk ellenük idegenben, igaz, 8 éve nem is játszottunk ott. 

Vendéglátóink eddig mindkét bajnokijukon döntetlent játszottak, előbb 0-0-t a Kecskeméttől 5 gólt kapó Soroksár ellen, majd 1-1-et az Ajka otthonában. Az előző szezonban hazai pályán 7 győzelem és 3 döntetlen mellett 9 alkalommal is vereséget szenvedtek, 28 szerzett és 33 kapott góllal. 

A hazai kapuban valószínűleg a 21 éves Szmola Bálint áll majd. A Soroksár elleni bajnokin több nagy védéssel járult hozzá csapata pontszerzéséhez. A középhátvéd-páros egy nagyon fiatal duó lesz, a Haladásban eltöltött szezonok után már sokaknak ismerős lehet Jagodics Bence neve, a társa pedig a 24 esztendős, fehérvári nevelésű Varga Bence. A védelmek szélein rögtön találkozhatunk egy régi ismerőssel, Polényi Gáborral. A jobb bekk 30 évével a legrutinosabb tagja a siófoki védelemnek, diósgyőri évei után nyakába vette az országot és nem kevesebb, mint 8 különböző klubban fordult meg, némelyikben többször is. A balhátvéd a 22 éves Kiss Balázs lesz, aki Nyíregyházáról került a Vasashoz, onnan pedig Siófokra. Egy mérkőzésen pályára léphetett az U21-es válogatottban is. 

Jóval több rutin lesz a következő egységben, a középpálya közepén a 29 éves, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Kaposvárott is megforduló Szakály Attila, valamint a Pakson 7 szezont lehúzó, 35 esztendős Kecskés Tamás áll majd szemben Oláh Bálintékkal. Őket a szélekről a Honvédtól szerződtetett, Cipf DominikEördögh András páros támogathatja majd. Itt gyorsan meg is dőlt a rutinra vonatkozó kijelentésem, ők ugyanis 19 valamint 20 évesek. Kettejük közül Cipf lehet az ismertebb név, U19-ig végigjárta az utánpótlás válogatottakat, többnyire rendszeres játéklehetőséggel. 

A támadósorból valószínűleg hiányozni fog az előző szezon (egyik) házi gólkirálya, a 11 találatot jegyző Balogh Bence, ugyanennyit szerzett azonban korábbi csapatkapitányunk, Elek Ákös öccse Elek Bence, aki minden bizonnyal ellenünk is a kezdőcsapatban kap majd helyet. Mellette a tavaly 6 gólos Horváth Péter kezdhet majd, mi tehát egy klasszikus 4-4-2-t várunk a vendéglátóinktól. 

A Csákvár ellen bizonyítottuk, hogy idegenből is képesek vagyunk elhozni a pontokat. A mögöttünk hagyott szezonok, valamint gyatra siófoki mérlegünk tudatában furcsa azt mondani, hogy kötelező győzelemnek kell lennie a vasárnapinak, nekünk azonban Hegedűs Jani szavaival élve nem itt van a helyünk. Valószínűleg nem fogjuk veretlenül megvívni mind a 38 idei bajnokit, jelenleg azonban érezhetően erősek vagyunk fejben, képesek vagyunk küzdeni egymásért, hamarosan pedig a nyári felkészülést követő fáradtság is elszáll. Minden poszton jobb játékosaink vannak, mint a hazaiaknak, ráadásul velük ellentétben mi bízhatunk az eddigi 100 %-os mérleg, valamint a többszáz szurkoló adta lendületben. 

Várható kezdőcsapatok:
Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics, Varga, Kiss – Eördögh, Kecskés, Szakály, Cipf – Elek, Horváth
Diósgyőr: Póser – Polgár, Hegedűs, Szatmári, Bárdos – Oláh, Németh – Kispál, Molnár, Suljic – Könyves 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK