Itt vagy most

A javaslataink Dr. Magyar Mátyás SMS-ére

Dr. Magyar Mátyás, a Diósgyőr FC Kft. többségi tulajdonosa a napokban interjút adott a DVTK hivatalos oldalának, melyben elmondta, a Szolnok elleni vereséget követően SMS-t küldött Kondás Elemérnek, arra kérve a vezetőedzőt, hogy a csapat minden tagja küldjön három javaslatot az eredményességünk előmozdítására. 

Hogy mit ajánlottak az egyes játékosok arról nincs tudomásunk, az azonban biztos, hogy a következő 3 bajnokin 7 pontot gyűjtöttünk, 9 gólt szerezve, többek között a legnagyobb rivális Nyíregyházát is legyőzve. 

Mi is összeszedtünk 3 javaslatot, amit elküldtünk volna a többségi tulajdonosnak.

1, A védelem megerősítése 

Az eddig eltelt 8 bajnokin 9 gólt kaptunk, ami bár nem számít különösebben rossz mutatónak, nem egy találat idegtépő egyéni hibákat követően született. Azt is érdemes megemlíteni, hogy sokan úgy tekintettek a Győr és Nyíregyháza elleni meccsekre, amelyek majd megmutatják a valódi erőviszonyokat, ezeken pedig 4 gólt kaptunk. Sokszor érződik a játékosokon a megilletődöttség, hiányzik innen egy magabiztosságot sugárzó, tapasztaltabb labdarúgó, aki meg tudja nyugtatni a többieket, és a hátára tudja venni az egységet, mint a középpálya támadó szekciójában Molnár Gábor, vagy elől Könyves Norbi. 
Szóba jöhet például a kínai bajnokságban szereplő Kádár Tamás hazahozatala, de a Honvédnál a legutóbbi 4 bajnokin már végig a kispadon ülő Baráth Botond sem tűnne elsőre rossz választásnak. Ráadásul mindketten ballábasok, ami komoly hiánycikk nálunk. 

2, Egy vezér szerződtetése a középpályára

Ahogyan a védelemből, úgy a középpályáról is hiányzik egy rutinos, tapasztalt játékos, aki képes megtartani a labdát, ritmust adni a támadásoknak, és vezére lenni a csapatnak. Ennek a leírásnak nagyjából tökéletesen megfelel a világjáró Vadócz Krisztián, aki a közelmúltban bontott szerződést az uruguayi Montevideo Wanderersnél. A 42-szeres válogatott középpályást ezúttal azzal a Gyirmóttal hozták szóba, amelyről Benczés Miklós azt mondta, nagyjából akkora költségvetéssel dolgoznak, mint mi. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy bárki is szívesebben igazolna oda, mint Diósgyőrbe, még az NB2 ellenére is. Egy másik opció lehet korábbi csapatkapitányunk, Gosztonyi András, aki Kisvárdán a legutóbbi 6 bajnokin mindössze 3 percet játszott. Az ő megtartásához vélhetően nem ragaszkodnának a szabolcsiak, ráadásul a középpálya közepén és szélen is bevethető. Windecker József Pakson szintén úgy tűnik, partvonalon kívülre került az elmúlt 6 meccsen kapott 40 percével, Gosztonyihoz hasonlóan akár egy kölcsön is szóba jöhetne az esetében, nekünk pedig egy labdabiztos középpályással szélesedhetne a repertoárunk. 

3, Amennyiben nem jön össze a feljutás, a sportszakmai döntésekért felelős szakember eltávolítása

Valószínűeg már akkor több klubnál jobb feltételeink voltak, amikor kiestünk az NB1-ből, de jó eséllyel még az előző években is, amikor a kiesés szélén táncoltunk. Az vitán felül áll, hogy a másodosztályban a lehetőségeinket tekintve benne vagyunk a top2-ben, ráadásul ki is lett mondva, hogy cél a feljutás. Benczés Miklós gyakorlatilag egy személyben felel azért, hogy mely játékosokat tart a keretben, és kiket kísérel meg leigazolni. Amennyiben az NB2 egyik leggazdagabb klubjának sportigazgatójaként nem tud olyan keretet kialakítani, amely képes teljesíteni az alapvető célkitűzést, a feljutást, végleg bebizonyosodik, hogy nem ő a megfelelő ember a pozícióra.  

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK